Adásban:
Most

45 ÉVES JUBILEUMÁT ÜNNEPELTE A JÁSZSÁG NÉPI EGYÜTTES

45 ÉVES JUBILEUMÁT ÜNNEPELTE A JÁSZSÁG NÉPI EGYÜTTES
Fennállásának 45. évét ünnepli a művészeti együttes, mely méltán hazánk egyik legkiemelkedőbb, de ha már itthon vagyunk, nekünk biztosan a legjobb amatőr néptánc műhelye, mely alapítása óta óvja és örökíti tovább a Kárpát-medencei néptánc kincset. Ennek ékes példája a mai gálaműsor másik apropója, a közel 400 gyermeket foglalkoztató, Viganó Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, 15 éves jubileuma. 
 
Az együttes fenntarthatóságának és felépítésének egyik legfontosabb eleme, a gyerek generáció lépcsőzetes oktatása. Az itt kapott szemléletből sokan meríthettek már és merítenek a jövőben is a szülőföld, a jász haza szeretetéhez, a gyökereink kialakításához és a hazatéréshez. Az itt felnövekvő gyermekek értik és érzik a hagyomány fogalmát. Ráadásul a JNE család részei lesznek. Ezért fontos a szintén jubiláló Viganó szerepe!    
 
Büszkék a jászok, mert az elmúlt 45 évben és követező évtizedekben is épp olyan különleges tehetséggel, elszánt pedagógiai munkával és kivételes művészi érzékkel folytatja választott célját a Jászság Népi Együttes. 
 
Látva az eddigi, tapasztalva a jelenlegi és remélve a jövőben várható szakmai eredményeket, élményt adó táncprodukciókat, emlékezetes Csángó Fesztiválokat, remélem egyetértenek abban, hogy nem is lehetne jobb kezekben a magyar népi kultúra, zenei, énekelt és táncos gyűjteménye. 

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!