Adásban:
Most

Kezdetek napja. Szeptember 11-én megszentelték a 30. jubileumát ünneplő Pájer Antal Művelődési Házat, ahol az intézmény tervezőjének fia, Makovecz Benjamin is megosztotta ünnepi gondolatait. A tánc napja. A jubileumi hét szerdai napján apáti népi- és modern táncosaitól volt hangos a Művelődési ház színpada. Pénteken a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikált. Valós probléma a Jászságban a drog?

Újra megmutatta erejét a Jászság gazdasági kirakata VII. Jást Expó és Fesztiválon. Díjazták a Jászapátin is telephellyel rendelkező Téba Tüzépet. Jászapátin Jártak Csaba testvér árva gyermekei. A Böjte árvák a Néma levente vígjátékot mutatták be a Pájer Antal Művelődési ház színpadán. Szeptember 8-án funkciójában bővült a jászapáti katolikus gimi Széchenyi díszterme.

Ingyen tankönyv és pedagógus pályamodell. Beszélgetés Zsemberi Zoltánnal a Jászsági KLIK vezetőjével, a 2017-2018-as tanévkezdésről.
A Jászapáti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 400 tanulóval kezdi meg az új tanévet.
Közel 200 általános iskolás tanuló kezdte meg tanulmányait a Jászapáti Szent Imre Katolikus Általános Iskolában.

A stúdióban Pócs János országgyűlési képviselő, akivel az elmúlt félévet értékeltük.

A magyar államot, és az államalapító Szent István királyt ünnepeltük augusztus 20-án. Jászapátin is megemlékeztek a jeles napról, és a hagyományoknak megfelelően, ezen a napon tartotta a Városi Önkormányzat, a Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány, a Kis Szent Teréz Kamilliánus Közösség és a Jászapáti Gazdakör a Díjátadó Ünnepséget.

Állandó és vándor csángó kiállítások, a magyar diaszpórák kulturális értékőrzésének bemutatása, tehetségek színpada, és fényfestés. A magyar államot, és alapítóját Szent István királyt ünnepeljük augusztus 20-án, amikor kiosztja városi kitüntetéseit Jászapáti. Beharangozó a programokról. Újraéled a jászapáti foci. A futballisták szervezésével a népszerű kapust, Tajti Józsefet bízták meg. Már alapoznak a játékosok.

A vakáció alatt sem feledkezik meg Jászapáti Város Önkormányzata a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetéséről. Orvosi tanácsok, a kánikula ellen. A pár napos enyhülést a hét közepétől ismét forró napok követik. Rövid hírek: 20 millió forint pályázati támogatást nyert a város sport öltözőre, és a közutakon fokozott az őz veszély.

Jászladány kerek egy éve már, hogy szervezi a XXIII. Jász Világtalálkozót. A rendezvényt, mely meghatározza egy település összetartó erejét, mely lehetőséget biztosít a bemutatkozásra, a megszépülésre és a jászok legnagyobb rendezvényének házigazda szerepére. A jászok legnagyobb ünnepén Jászapáti is képviseltette magát.

Idén 6. alkalommal rendezték meg a Babfőző fesztivált, melyhez babfőző verseny is kapcsolódik. A főzőverseny célja a hagyományos jászsági ételek megismertetése, a népi gasztronómiai kultúra terjesztése, a kulináris élvezetek népszerűsítése. Ennek összefoglalóját láthatják.

A Jászapáti Városi Önkormányzat célja a hazai és az uniós források minél magasabb szintű kihasználása. A Magyar Honvédség folytatja az önkéntes tartalékos katonák toborzását. Az Alapellátás-fejlesztési Modellprogram Jászapáti Praxisközössége, a fejlesztési pályára állított Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő és Kempingben tartott egészségnapot. Augusztus 5-én a 30. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó, majd 60 programot, közel 1000 közreműködőt, és 100 népművészt kínál augusztus 8-tól 13-ig a 27. Csángó Fesztivál.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!