Adásban:
Most

április 2015

TŰZ ÜTÖTT KI EGY PORTELKI TANYÁN

Tűz ütött ki egy tanyán, a Jászberényhez közeli Porteleken ma hajnalban. A tanya egyik melléképülete égett, benne tűzifát tároltak. A jászberényi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, az épületet légzőkészülékben derítették fel, mert a bejelentés szerint a kazán is veszélyeztetve volt. Időben közbeavatkoztak a tűzoltók, személyi sérülés nem történt. A tűz a helyiségeket és a tetőt is megrongálta, de a főépületre nem terjedt át.

BŐVÜLT A JÁSZBERÉNYI MADÁRVILÁG

Két kea papagájjal bővült a Jászberényi Állat – és Növénykert madárvilága. Rocky és Smoky március közepe óta. A különleges papagájok Új-Zélandon őshonosak, Magyarországra Hollandiából és Csehországból kerültek. Nagyon kíváncsiak, csőrükkel szinte mindent szétszednek: emiatt igazi madár-fenegyerekeknek is hívják őket.

EB-N A YAKUZÁK

Két versenyzőt adott a Yakuzák SE a magyar shinkyokushin válogatottnak hétvégén, a Lengyelországban megrendezett Európa-bajnokságon, s mindketten éremmel tértek haza. Szabó Zsófia második helyen végzett Varsóban, a Yakuzák SE másik válogatott versenyzője, Fekete Farkas pedig bronzérmes lett.

VASTAPS A KOSARASOKNAK

Jászberény kosárlabda csapata április 19-én, hazai pályán játszotta az idei szezonzáró mérkőzését. Tét nélküli volt számukra ugyan a kosármeccs, de mindenképpen győzelemre készültek, hogy így hálálják meg a „6. játékosuknak,” azaz a hazai publikumnak, egész évi fergeteges biztatását.

KORMÁNYELLENES TÜNTETÉS JÁSZBERÉNYBEN

A jászberényi demokratikus politikai ellenzék is csatlakozott az április 19-ére, hirdetett kormányellenes tüntetéshez. Városunkban az MSZP, a Demokratikus Koalíció Jászberényi Szervezete, az Együtt-a Korszakváltók Pártjának helyi Szervezete, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben Egyesület, valamint a Szövetség Jászberényért Egyesület hívta és várta a demonstrálókat a Jászkapitány szobra elé.

DIÁKNAP A KLAPKÁBAN

A hagyományokhoz hűen idén is diáknapra várta a Klapka György Szakközép és Szakiskola tanulóit. A pedagógusok játékos vetélkedőkkel, karaoke versennyel és különböző sportos megmérettetésekkel készültek, hogy jókedvvel és felejthetetlen élményekkel törjék meg a mindennapok fáradalmait.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!