Adásban:
Most

június 2015

LOVASCENTRUMOT AVATTAK

Június 20-án, múlt szombaton átadták a "Jászalsószentgyörgyi szolgáltató lovas centrum és magyar udvart", mely a helyi közmunkaprogramban valósult meg, és a jövőben alapfunkcióin kívül a település turisztikai értékét is növeli. A megnyitón Szarvák Imre polgármester az alig 1 hónap múlva induló XXI. Jász Világtalálkozóra invitálta vendégeit.

MÚZEUMOK, GALÉRIÁK ÉJJEL - NAPPAL

Június 20-án, múlt szombaton a Múzeumok Éjszakája adott igényes szórakoztató és kulturális programot a jászberényieknek. Mint 2014-ben, most is egész nap programok várták az érdeklődőket, melyeket a Szikra Galéria, a Hamza Múzeum és Jász Múzeum szervezett és bonyolított le. Az idei rendezvény az ,,Emlékképek az 20. sz. elejéről” címet kapta.

ÖNERŐBŐL ÉPÜLT NAPERŐMŰ JÁSZÁGÓN

Magyarországon egyedülálló projektnek számít az a június 19-én átadott erőmű, mely 2000 darab polikristályos napelem összekapcsolásával született meg. A jászágói naperőmű az első, mely Uniós támogatás nélkül épült. A rendszer teljes termelése az áramszolgáltatói hálózatba kerül, így évente várhatóan 550-580000 kilowattóra energiamennyiséget tudnak majd értékesíteni.

Oldalak

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!