Adásban:
Most

PSZICHIÁTRIAI SZEREK A HIPEARAKTIVITÁSRA? VAN MÁS ÚT!

PSZICHIÁTRIAI SZEREK A HIPEARAKTIVITÁSRA? VAN MÁS ÚT!

A pszichiátriai szerek nem oldják meg a gyermekek tanulási, vagy viselkedési problémáit, ezért a hiperaktívnak diagnosztizált lurkóknak más megoldásra van szükségük. Ehhez kíván segítséget nyújtani az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány. A szervezet elnöke Jászberényben folytatta a szervezet kampányát.

Gyorsuló világunk egyik negatív mellékhatása, hogy fokozódó ütemben növekszik a mentális betegségekkel élők aránya. Pszichiátriai betegségeik igen változatosak, mint az erre adott gyógyszeres kezelések is. A tudatmódosítók viszont csak a tüneteket tompítják el, a valódi kiváltó alapproblémát nem kezelik. Erről szól a Halálos profitszerzés dokumentumfilm, mely a tudatmódosító szerek elhallgatott hatásairól értekezik. Ehhez igen erősen kapcsolódik az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány kampánya, mely a hiperaktivitással diagnosztizált gyermekek hasonlóan megkérdőjelezhető gyógyszeres kezelése ellen is küzd. Általában pedig kivizsgálja és feltárja a pszichiátria területén történő emberi jogi sérelmeket, a mentális egészségügy területének megtisztításáért.

Az elnök szerint az egyik segítő eszközük a tájékoztatás. Működésük közben szerzett tapasztalataik alapján a szülők és a pedagógusok nem látnak tisztán a hiperaktív gyermekek lehetőségeiben.
Ezért készítettek több tájékoztató kiadványt, mely segít eligazodni a felmerülő alap kérdésekben, s ha szükséges, akkor jogsegélyt is nyújtanak az érintett családoknak. Mert van
más megoldás, mint a kémiai kezelés.

Kérdőív

ONLINE TV

LÁJKOLD FACEBOOK OLDALUNKAT!